!°¨¨™¤¦ غــــــــــــــــــــــــــرام ¦¤™¨¨°!
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها Oooooo10

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

!°¨¨™¤¦ غــــــــــــــــــــــــــرام ¦¤™¨¨°!
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها Oooooo10
!°¨¨™¤¦ غــــــــــــــــــــــــــرام ¦¤™¨¨°!
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
دخول

لقد نسيت كلمة السر

المواضيع الأخيرة
» وش حولك
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالجمعة 24 فبراير 2012, 2:54 pm من طرف كور العوالق

» منزلة السنة من القرآن
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالأحد 31 أكتوبر 2010, 10:24 pm من طرف Silent Hell

» شعري الحزين وقلبي الحزين
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالسبت 18 سبتمبر 2010, 4:07 pm من طرف رومنسية منسية

» &&سجل حضورك بالصلاة على النبي (ص)&&
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالأحد 12 سبتمبر 2010, 2:20 pm من طرف رومنسية منسية

» سجل حضورك بالاستغفار
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالأحد 12 سبتمبر 2010, 2:17 pm من طرف رومنسية منسية

» عندما أبدأ بالكتابة
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالأحد 12 سبتمبر 2010, 2:14 pm من طرف رومنسية منسية

» حبيبى دائما
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالأحد 12 سبتمبر 2010, 2:10 pm من طرف رومنسية منسية

» ادمنتك
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالأحد 12 سبتمبر 2010, 2:05 pm من طرف رومنسية منسية

» للأبد
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_icon_minitimeالأحد 12 سبتمبر 2010, 2:02 pm من طرف رومنسية منسية

بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 7 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 7 زائر

لا أحد

[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 42 بتاريخ الثلاثاء 20 فبراير 2024, 8:59 am
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
@ هيمه @ - 1060
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
حب عمرى - 904
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
only loser - 831
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
Red Dragon - 663
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
دمعة عذاب - 226
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
مصري بالهند - 217
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
روزيتا - 195
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
RobinHood - 167
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
003 - 122
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 
اسيرة الدموع - 120
أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_rcapأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_voting_barأعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها I_vote_lcap 

احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 75 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو جود محمد فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 5076 مساهمة في هذا المنتدى في 990 موضوع

أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها

اذهب الى الأسفل

أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها Empty أعملى بيتزا فى البيت وأوعى تاكلى صوابعك وراها

مُساهمة من طرف only loser السبت 10 أكتوبر 2009, 6:40 pm

خطيبك جاي لك البيت النهاردة واتفق معاكي إن مفيش خروج النهاردة؛ لأنه آخر الشهر ومفيش فلوس..

وطلب منك تعملي له على الغذاء بيتزا زي اللي بيعزمك عليها برة..

طبعا إنت قُلتِ: حاضر وقاعدة بينك وبين نفسك تقولي هو إيه اللي حصل في
دماغه بيتزا إيه اللي عايزها دي؟ هو أنا بعرف أعمل الأكل العادي لما هاعرف
أعمل بيتزا!!!

وطبعا لو فكرتِ إنك تشتريها من بره هيعرف وأكيد هيزعل؛ لأنك كذبتِ عليه وهيبقى موقف مش لطيف...

يبقى مفيش قُدامك حل غير إنك تتعلميها بنفسك

يلا نعمل البيتزا مع بعض..






هنبتدي بإيه


دلوقتي احنا دخلنا المطبخ وهنبدأ نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة
هتجهزيها هي عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني
وبينك كده فيه أكتر من طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس بتعملها
ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من غير بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على
الطريقتين واللي يعجبك فيهم اعمليه..


العجينة على طريقة نابولي





المقادير:


• 3 أكواب دقيق
• 2 ملعقة خميرة بيرة
• 2/1ملعقة صغيرة ملح
• كوب ماء دافئ
• 3معالق كبيرة زيت ذرة


الطريقة:

1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كده ضيفي
الميه والزيت، واضربيهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3
دقائق.


2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية.


3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها
بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر
كبيرة.


4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها
بالزيت وغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر
وحجمها يزيد...


العجينة على طريقة ملاينو






المقادير:


• 2 كوب دقيق
• 2 بيضة
• 2 معلقة زبدة
• كوب لبن
• ذرة ملح وفلفل
• 2 معلقة خميرة بيرة
• 2/1معلقة سكر


الطريقة:


1- اخلطي الخميرة مع السكر.


2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك
كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها
باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع بعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة
بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية
ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان تخمر.


بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت
أقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة
وعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواع
البيتزا..


وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا وهي..


صلصة البيتزا







المقادير:

• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
• 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم
• 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
• 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون
• 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون
• 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل



الطريقة:



بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا.
1. سخني
الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم
والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدة
نص ساعة علشان يتسبك...



ودلوقتي هنعرف ازاي تعملي كل نوع بيتزا


بيتزا بالخضروات





المقادير:


• عجينة بيتزا
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
• 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
• 1 كوب عيش الغراب شرائح
• 2 فص ثوم مفروم
• 1 ملعقة صغيرة زعتر
• 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة
• زيتون أسود مقطع دوائر
• أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"


الطريقة:


1- قطعي
عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح
خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده
حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني
الصينية بالزيت.


2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل
الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.


3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح.


4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعي
تاكلي صوابعك وراها.



بيتزا بالسجق






المقادير:

• عجينة بيتزا
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
• 2 فص ثوم مفروم
• 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا
• سجق مقطع
• 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائح



الطريقة:


1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
تحطيها تدهني الصينية بالزيت.


2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
الأخضر والبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود.


3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.


4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
تاكلي صوابعك وراها.


يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب






المقادير:

• عجينة بيتزا
• ربع كيلو لحم مفرومة
• 1كوب عيش الغراب شرائح
• 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
• 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
• 1 فص ثوم مفروم
• 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
• 2كوب جبنة موتزاريلا
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة



الطريقة:


1- قطعي
البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية وابدئي
في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك
لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر
وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق
كمان.


2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
تحطيها تدهني الصينية بالزيت.


3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة
المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا
وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.


4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي
الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
تاكلي صوابعك وراها.


بيتزا بالجمبري





المقادير:

• عجينة بيتزا
• نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
• 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
• 1فص ثوم مفروم ناعم
• 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
• 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
• 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
• 1 بصلة مقطعة شراح
• 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
• نص حزمة كرفس.


الطريقة:



1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل.


2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري
والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.


3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها
تدهني الصينية بالزيت.


4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل
الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على
السطح وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.


5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
تاكلي صوابعك وراها.


وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري"
بس كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق"


بيتزا بالفراخ





المقادير:

• عجينة بيتزا
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
• 2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط "اختياري"
• 2/1كيلو صدور دجاج
• 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان
• 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضر
• ملح وفلفل
• بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة

الطريقة:




1- قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة
الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل.


2- سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها
الفراخ مع التقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز.


3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا،
وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
تحطيها تدهني الصينية بالزيت.


4- رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعد كده رشي
عليها عيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان. واخلطي الجبن
الموتزاريلا والجبن البارميزان وبعد كده رشيهم على سطح البيتزا وقطعي
البيتزا على شكل مثلثات.


5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
تاكلي صوابعك وراها
.
only loser
only loser
الاداره
الاداره

عدد المساهمات : 831
نقاط : 9003
تاريخ التسجيل : 08/10/2009
العمر : 36
الموقع : قلب حبيبتى

https://gharaam.mam9.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى